Tuňáková rýže
70 min.
Ingredience
- 30gramůSlanina vepřová
- 100gramůCibule
- 250gramůRýže neloupaná (Natural)
- 600mililitrůVývar drůbeží
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 400gramůTuňák obecný
- 40gramůOlivy černé
- 15gramůKopr čerstvý
- 1kusCitrony
- 400gramůPaprika sterilovaná
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
18 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na kostičky nakrájenou slaninu vložíme do pánve a rozškvaříme ji. Přilijeme olivový olej a kolečka cibule a smažíme mírně 3-5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rýži a mícháme, aby se lehce opražila.
- 2Zalijeme rýži horkým vývarem, přidáme sůl a pepř podle chuti a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme 20-25 minut.
- 3Vložíme tuňáka, papričky a olivy a podusíme 10 minut, až se tekutina vypaří a rýže změkne a tuňák je dobře podušený. Okořeníme, ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.