Tuňákový salát se zeleninou
20 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 1kusCibule červená
- 1kusSalát ledový
- 2lžícePetržel - nať
- 4lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPažitka
- 200gramůTuňák v oleji
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka necháme dobře okapat.
- 2Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na tenké proužky. Mrkev oloupeme, podélně rozpůlíme, rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na nudličky.
- 3Salát omyjeme a natrháme na kousky.
- 4V salátové míse smícháme salát, petržel, mrkev, papriku a cibuli s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše osolíme a opepříme.
- 5Tuňáka opatrně vmícháme do salátové směsi. Salát rozdělíme do misek, ozdobíme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.