Tuňákový závin

75 min.
Ruská federace

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tuňáka necháme okapat a pomocí vidličky rozdělíme na dílky. Pak jej vložíme do misy.
  • 2
    V kastrolu rozpustíme olej a na kostičky pokrájenou cibuli na něm orestujeme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli, restujeme, dokud nejsou měkké.
  • 3
    Ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu uvaříme rýži, scedíme ji a nasypeme do mísy k tuňákovi. Přidáme orestovanou cibuli a žampiony, na kostičky nakrájená uvařená vejce, pažitku, kopr, limetkovou šťávu a vše promícháme. Osolíme a opepříme.
  • 4
    Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 5
    Rozmrazené listové těsto vyválíme na slabý plát a na střed rozložíme tuňákovou náplň. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přiložíme druhý vyválený plát listového těsta. Okraje přimáčkneme pomocí vidličky a přebytečné těsto odřízneme. Závin položíme na pečící papír a potřeme po celém povrchu rozšlehaným vejcem.
  • 6
    Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení závin vyjmeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.