Tuňákový závin
75 min.
Ingredience
- 500gramůTuňák v oleji
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůRýže loupaná
- 1lžícePažitka
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžičkyKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůListové těsto
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
967 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka necháme okapat a pomocí vidličky rozdělíme na dílky. Pak jej vložíme do misy.
- 2V kastrolu rozpustíme olej a na kostičky pokrájenou cibuli na něm orestujeme. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a přidáme k cibuli, restujeme, dokud nejsou měkké.
- 3Ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu uvaříme rýži, scedíme ji a nasypeme do mísy k tuňákovi. Přidáme orestovanou cibuli a žampiony, na kostičky nakrájená uvařená vejce, pažitku, kopr, limetkovou šťávu a vše promícháme. Osolíme a opepříme.
- 4Plech vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 5Rozmrazené listové těsto vyválíme na slabý plát a na střed rozložíme tuňákovou náplň. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem a přiložíme druhý vyválený plát listového těsta. Okraje přimáčkneme pomocí vidličky a přebytečné těsto odřízneme. Závin položíme na pečící papír a potřeme po celém povrchu rozšlehaným vejcem.
- 6Plech vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut. Po upečení závin vyjmeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.