Turecké jehněčí

28 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mleté jehněčí maso s prolisovaným česnekem, strouhankou, nasekaným koriandrem, 1 lžící jogurtu, kmínem, paprikou, kari kořením, rajčatovým protlakem, skořicí, kurkumou a solí. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Ze směsi tvarujeme nižší placičky, které po každé straně opékáme 3-4 minuty pod horkým grilem.
  • 3
    Podáváme v pita chlebu, doplníme omytou, na kolečka nakrájenou okurkou, jogurtem a ozdobíme snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.