Turecké jehněčí
28 min.
Ingredience
- 500gramůJehněčí maso mleté
- 4stroužkyČesnek
- 60gramůStrouhanka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 150gramůJogurt bílý
- 1lžičkaKmín římský
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaKurkuma
- 1kusOkurka salátová
- 1kusMáta
- 4krajíceChléb Pita
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
32 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mleté jehněčí maso s prolisovaným česnekem, strouhankou, nasekaným koriandrem, 1 lžící jogurtu, kmínem, paprikou, kari kořením, rajčatovým protlakem, skořicí, kurkumou a solí. Vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme nižší placičky, které po každé straně opékáme 3-4 minuty pod horkým grilem.
- 3Podáváme v pita chlebu, doplníme omytou, na kolečka nakrájenou okurkou, jogurtem a ozdobíme snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.