Turecký kebab
40 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 425gramůCizrna konzervovaná
- 3decilitryJogurt bílý
- 1lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusLilek
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 4kusyRajčata
- 1kusCitrony
- 8kusůBobkový list
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne.
- 2Do mixéru dáme cizrnu a jogurt, přidáme chilli, kmín a směs cibule a mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs dáme do misky a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přikryjeme a necháme vychladnout.
- 3Papriky, rajčata, lilky a citrony nakrájíme na větší kousky a napichujeme je na 4 grilovací jehly tak, že na začátku a konci každého kebabu bude bobkový list a trojhránek citronu.
- 4Kebaby potřeme olivovým olejem a na grilu opékáme za častého obracení 8 minut.
- 5Ohřejeme cizrnovou omáčku a podáváme s kebabem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.