Turecký kebab

40 min.
Turecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
295 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
10 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme rozetřený česnek a pokrájenou cibuli a smažíme, dokud cibule nezměkne.
  • 2
    Do mixéru dáme cizrnu a jogurt, přidáme chilli, kmín a směs cibule a mixujeme do hladka. Rozmixovanou směs dáme do misky a přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu. Přikryjeme a necháme vychladnout.
  • 3
    Papriky, rajčata, lilky a citrony nakrájíme na větší kousky a napichujeme je na 4 grilovací jehly tak, že na začátku a konci každého kebabu bude bobkový list a trojhránek citronu.
  • 4
    Kebaby potřeme olivovým olejem a na grilu opékáme za častého obracení 8 minut.
  • 5
    Ohřejeme cizrnovou omáčku a podáváme s kebabem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.