Turli tava
135 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 700gramůJehněčí maso
- 1kusLilek
- 4kusyPaprika zelená
- 500gramůRajčata
- 200gramůCuketa
- 500gramůBrambory
- 500gramůBamja
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 2decilitryVoda pitná
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
12 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1K přípravě tohoto jídla si nejdříve připravíme zeleninu.
- 2Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, řádně osolíme
- 3a necháme 30 minut "vypotit".
- 4Po půl hodině lilek propláchneme vodou a necháme osušit.
- 5Bamju (plod proskurníku jedlého) očistíme a krátce povaříme v osolené vodě, do které jsme dali 1 lžíci octa.
- 6Když je bamja uvařená, osušíme ji a nakrájíme.
- 7Papriky (bez jadřinců) a fazolové lusky pokrájíme na proužky,
- 8spařená oloupaná rajčata, oloupanou cuketu s brambory pokrájíme na kostky.
- 9Připravíme si hlubší pánev a v ní rozpálíme olej.
- 10Omyté a odblaněné maso pokrájíme na menší kusy a spolu s drobně pokrájenou cibulí orestujeme na oleji dozlatova.
- 11Maso potom osolíme.
- 12K opečenému masu přidáme všechnu připravenou zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme 3-4 dl teplé vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 13Měkké maso se zeleninou přendáme do vymaštěného pekáče a dáme zapéct do předehřáté trouby.
- 14Pečeme při teplotě 175 °C tak dlouho, pokud se na turli tava neutvoří zlatohnědá barva a šťáva bude téměř vyvařená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.