Turli tava

135 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
762 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
48 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
12 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    K přípravě tohoto jídla si nejdříve připravíme zeleninu.
  • 2
    Lilek oloupeme, nakrájíme na kostky, řádně osolíme
  • 3
    a necháme 30 minut "vypotit".
  • 4
    Po půl hodině lilek propláchneme vodou a necháme osušit.
  • 5
    Bamju (plod proskurníku jedlého) očistíme a krátce povaříme v osolené vodě, do které jsme dali 1 lžíci octa.
  • 6
    Když je bamja uvařená, osušíme ji a nakrájíme.
  • 7
    Papriky (bez jadřinců) a fazolové lusky pokrájíme na proužky,
  • 8
    spařená oloupaná rajčata, oloupanou cuketu s brambory pokrájíme na kostky.
  • 9
    Připravíme si hlubší pánev a v ní rozpálíme olej.
  • 10
    Omyté a odblaněné maso pokrájíme na menší kusy a spolu s drobně pokrájenou cibulí orestujeme na oleji dozlatova.
  • 11
    Maso potom osolíme.
  • 12
    K opečenému masu přidáme všechnu připravenou zeleninu, osolíme, opepříme a přidáme 3-4 dl teplé vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
  • 13
    Měkké maso se zeleninou přendáme do vymaštěného pekáče a dáme zapéct do předehřáté trouby.
  • 14
    Pečeme při teplotě 175 °C tak dlouho, pokud se na turli tava neutvoří zlatohnědá barva a šťáva bude téměř vyvařená.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.