Turýnské hovězí
170 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí maso přední
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 60gramůSlanina vepřová
- 180gramůCibule
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůPassata (drcená rajčata)
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 150mililitrůVíno červené
- 300gramůCeler řapíkatý
- 250gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 5gramůMajoránka
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 20gramůPetržel - nať
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme nakrájené kostky hovězího, kostičky slaniny 2-3 minuty je středně zprudka dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
- 2Do pekáče nasypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu.
- 3Vsypeme mouku, mícháme a dobře ji osmažíme. Přidáme passatu, vývar, červené víno, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Do pekáče vrátíme maso, přidáme celer, mrkev, česnek, majoránku, sůl, pepř a znovu přivedeme k varu.
- 4Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Ochutnáme, přisolíme, připepříme, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.