Turýnské hovězí

170 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
23 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme nakrájené kostky hovězího, kostičky slaniny 2-3 minuty je středně zprudka dohněda smažíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme.
  • 2
    Do pekáče nasypeme nakrájenou cibuli a za občasného míchání ji několik minut smažíme, až změkne, ale ještě nemění barvu.
  • 3
    Vsypeme mouku, mícháme a dobře ji osmažíme. Přidáme passatu, vývar, červené víno, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Do pekáče vrátíme maso, přidáme celer, mrkev, česnek, majoránku, sůl, pepř a znovu přivedeme k varu.
  • 4
    Zakryjeme a 2 hodiny podusíme v předehřáté troubě při 160 °C, až maso změkne. Ochutnáme, přisolíme, připepříme, ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.