Tvaroháče
20 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 100gramůSýr balkánský
- 1lžíceSolamyl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaKmín mletý
- 1stroužekČesnek
- 2gramyStrouhanka
- Na ozdobu
- 150gramůZakysaná smetana
- Na podsypání
- Na smažení
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
507 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
174 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Česnek utřeme se solí, sýr nastrouháme najemno.
- 2Všechny suroviny v míse důkladně našleháme. Strouhanku přidáváme po částech, až je hmota dostatečně hustá, aby se s ní dalo pracovat.
- 3Vál posypeme strouhankou, z hmoty utvoříme váleček. Z něj krájíme kousky, tvoříme placičky, smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Obracíme opatrně, aby se placičky nepotrhaly.
- 4Usmažené placičky necháme okapat z oleje na ubrousku. Podáváme se zakysanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 4. 2017
Tvaroháče
Vynikající dezert 😍