Tvarohové nočky s višňovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůTvaroh jemný
- 120gramůKrupice dětská
- 1špetkaSůl
- 680gramůVišně
- 25gramůSolamyl
- 1lžíceCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50gramůStrouhanka
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z vajec a tvarohu vymícháme krém, postupně zašleháme krupici, sůl a mouku. Necháme 30 minut odpočinout.
- 2Osolenou vodu přivedeme k varu, pomocí mokré lžíce tvoříme noky, které vhazujeme do vařící vody. Vaříme je asi 12 minut, hotové by měly vyplavat na povrch.
- 3Z višňového kompotu si dáme stranou několik pěkných višní. Zbylý kompot i se šťávou nalijeme do hrnce. Tři lžíce šťávy rozmícháme se škrobem. Tyčovým mixérem višně v hrnci rozmixujeme.
- 4Přivedeme k varu a za stálého míchání přilijeme rozmíchaný škrob. Povaříme asi 2 minuty, osladíme a přidáme odložené višně.
- 5Hotové noky vyjmeme z vody a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme máslo, přisypeme strouhanku a osmahneme jí dozlatova. Noky v ní obalíme a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.