Tvarohové noky s bylinkami
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 750gramůTvaroh jemný
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 1kusSůl
- 1špetkaPepř cayenský
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceŘeřicha
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej salátový
- 4kusyVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 200gramůPšeničná krupice
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
25 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tvaroh, žloutky a nasekané bylinky umícháme, osolíme a opepříme cayenským pepřem. Vmícháme oloupanou, nasekanou cibuli, krupici a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 2V hrnci svaříme mléko s máslem a špetkou soli. Směs nalijeme do nákypové formy. Z připraveného těsta vypichujeme dvěma lžícemi tvarohové noky a klademe je těsně vedle sebe do horkého mléka. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut dozlatova.
- 3Omytou okurku nastrouháme na plátky. Promícháme ji s omytými listy salátu a s řeřichou. Rozšleháme ocet, lžíci vody, olej, sůl a pepř. Zálivkou pokapeme salát a podáváme k nokům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.