Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
55 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný špenát spaříme, nasekáme a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Přidáme vejce, sůl, krupici a koření a vše dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přisypeme krupici.
  • 2
    Z těsta vykrajujeme lžící noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme 5-10 minut.
  • 3
    Příprava omáčky: Ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní na kousky rozdělené tavené sýry, nastrouhaný sýr, osolíme a chvíli vaříme. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a omytá, na kousky nakrájená rajčata.
  • 4
    Horké noky na talířích přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.