Tvarohovo-špenátové noky se sýrovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- omáčka
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyRajčata
- 40gramůSýr Eidam cihla 40%
- 40gramůSýr smetanový tavený 45%
- 2lžícePažitka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
55 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný špenát spaříme, nasekáme a promícháme s tvarohem utřeným s máslem. Přidáme vejce, sůl, krupici a koření a vše dobře promícháme. Pokud je těsto řídké, přisypeme krupici.
- 2Z těsta vykrajujeme lžící noky a vhazujeme je do vroucí osolené vody. Zvolna vaříme 5-10 minut.
- 3Příprava omáčky: Ohřejeme smetanu a rozpustíme v ní na kousky rozdělené tavené sýry, nastrouhaný sýr, osolíme a chvíli vaříme. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a omytá, na kousky nakrájená rajčata.
- 4Horké noky na talířích přelijeme sýrovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.