Tvarohový dip s rukolou
15 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 3lžíceVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMed včelí
- 200gramůRajčata
- 1hrstRukola
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
814 mg
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z vody a tvarohu umícháme hladký krém. Krém výrazně ochutíme solí a pepřem, přidáme nastrouhanou citrónovou kůru z půlky citrónu. Ze stejného citrónu vymačkáme šťávu, přidáme med a vmícháme do tvarohu společně s prolisovaným česnekem.
- 2Rukolu přebereme, omyjeme, osušíme, nasekáme. Rajčata omyjeme, rozpůlíme, zbavíme se semínek. Dužinu nakrájíme na malé kostičky a s rukolou vmícháme do tvarohu. Dip přikryjeme a uložíme asi na 30 minut do chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.