Tvarohový domikát s brambory
35 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh konzumní
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín celý
- 400gramůBrambory
- 1,85litryVoda pitná
- 1,5decilitrySmetana zakysaná 14%
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Tři až čtyři dny před vařením domikátu si vymícháme hrudkovitý tvaroh se solí a kmínem. Dáme ho do sklenice, uzavřeme a necháme v teple klihnout.
- 2Po čtyřech dnech omyté brambory, uvaříme ve slupce (1 litr voda), scedíme je, oloupeme a pokrájíme na kostky.
- 3Do hrnce dáme vařit 6 dl vody. Uleželý tvaroh si rozmícháme v 2.5 dl horké vody dohladka a zamícháme ho do vařící vody.
- 4Z 1.5 dl smetany a 2 lžic hladké mouky si uděláme zátřepku, dobře ji promícháme (nebo rozmixujeme) dohladka. Pak ji za stálého míchání vlijeme do polévky a povaříme asi 2-3 minuty.
- 5Domikát dochutíme solí (0.5 lžičky), pepřem, přidáme pokrájené brambory, které necháme v polévce prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.