Tvarohový nákyp s kyselým zelím
65 min.
Ingredience
- Na náplň
- 250gramůCibule
- 2stroužkyUzené maso vařené
- 1lžíceSůl
- 400gramůČesnek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZelí kysané
- Na těsto
- 300gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 1,5decilitryCréme fraiche
- 120gramůSýr Parmezán
- 3lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 200špetekPepř černý mletý
- 3mililitryKoňak vaječný
- 1gramMáslo čerstvé
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- Na zálivku
- 250gramůKečup
- 1špetkaVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůPepř černý mletý
- 1lžičkaPórek
- 300gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
29 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
15 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme těsto: do vhodné nádoby vložíme tvaroh, přidáme crème fraiche, vložíme 5 žloutků. Suroviny promícháme, vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dochutíme sójovou omáčkou, solí, pepřem, nakonec vlijeme koňák. Pečicí formu vymažeme máslem, vložíme do ní půlku připraveného těsta.
- 2Příprava náplně: ve větší pánvi na másle osmahneme na plátky pokrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájené uzené maso. Nakonec vložíme na tenká kolečka rozkrájený česnek a okapané kysané zelí. Chvilku podusíme, osolíme, přimícháme kečup a stáhneme ze sporáku.
- 3Hotovou náplň rozložíme na těsto v pečící formě.
- 4V misce rozmícháme jogurt, vejce, sůl, pepř, přidáme drobně krájený pórek, majoránku a nalijeme na povrch surovin.
- 5Naplněnou pečící formu vložíme do trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 40 - 45 minut.
- 6Hotový nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.