Tvarůžkový bác
105 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1litrMléko polotučné
- 300gramůTvarůžky olomoucké malé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůDroždí
- 10gramůSůl
- 4stroužkyČesnek
- 30gramůSádlo škvařené
- 10gramůMajoránka
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůUzené maso vařené
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
188 mg
Postup přípravy
- 1Brambory najemno nastrouháme a dáme do mísy. Zalijeme mlékem, přidáme prolisovaný česnek, vejce, rozdrobené droždí, sůl, koření a mouku. Promícháme, až vznikne těsto jako na lívance.
- 2Pekáč vymastíme sádlem, do těsta ještě přidáme na kousky nakrájené tvarůžky a uzené maso a směs vlijeme do pekáče. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.
- 3Vykynuté těsto vložíme do trouby a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.