Txangurro

60 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
30 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu se 3 lžícemi soli a opatrně vložíme kraby. Vaříme nezakryté asi 15 minut. Vyndáme a necháme 30 minut vystydnout. Vykrájíme maso z nohou. Do těla kraba uděláme díru, aniž poškodíme vrchní stranu krunýře, z níž se pokrm podává. Vodu, která se zachytí v misce, nevyléváme. Vykrájíme maso z krunýře, smícháme s masem z nohou a nadrobno nasekáme. Vybereme všechnu hnědou mázdru z klepet a smícháme s nasekaným masem.
  • 2
    V hluboké pánvi rozpálíme olej a 5-6 minut na něm smažíme nasekanou cibuli a česnek, dokud cibule nezměkne. Přidáme víno a propasírovaná rajčata, pomalu vaříme 3-4 minuty, poté přilijeme vývar z krabů a vaříme další 4 minuty. Přidáme krabí maso, sůl a estragon. Zvolna vaříme ještě 5 minut, dokud směs nezhoustne, česnek vyjmeme.
  • 3
    Schránky krabů dobře osušíme, lžící do nich nandáme směs z krabího masa a na povrchu uhladíme. Smícháme strouhanku s nasekanou petrželkou a nasypeme na plněné kraby. Poklademe plátky másla a pečeme 6-8 minut v troubě vyhřáté na 210° C, dokud se máslo nerozpustí a strouhanka nezhnědne. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.