Tyčinky z baget s olivovou tapenádou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
8 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Každou bagetu rozpůlíme vodorovně a následně pokrájíme na cca dva centimetry tlusté tyčinky. V misce si smícháme prolisovaný česnek s polovinou oleje a směsí potřeme každou bagetu. Na vrch nudliček nasypeme sůl, pepř, tymián.
  • 2
    Troubu rozpálíme na 200°C a pečeme 10 minut, dokud nejsou upečené dozlatova. Mezitím si do mixéru nasypeme vypeckované olivy, zbylý olej, limetkovou šťávu a kapary. Lehce rozmixujeme, dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti.
  • 3
    Po upečení vyndáme tyčinky z trouby, potřeme umixovanou tapenádou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.