Tygří krevety s čočkou a pórkem
20 min.
Ingredience
- 2kusyPórek
- 400gramůČočka sterilovaná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceOlivy černé
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůBaby špenát
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
5 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
23 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Pórek, nakrájený na špalíčky, vaříme v páře 8 minut, přidáme krevety a vaříme dalších 6 minut.
- 2Čočku scedíme, propláchneme horkou vodou a necháme okapat.
- 3Přesypeme do misky, zakápneme citronovou šťávou a olejem, přidáme nakrájené olivy, nasekanou petržel, sůl a pepř. Důkladně promícháme.
- 4Do směsi vsypeme uvařený pórek a špenát, promícháme.
- 5Krevety rozložíme na salát a pokapeme zbylým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.