Tygří krevety s dipem
30 min.
Ingredience
- 20kusůKrevety tygří - loupané
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůStrouhanka
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1lžíceVoda pitná
- 1kusLimetka
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaPepř 4 barev
- Dip
- 170gramůMajonéza
- 2lžíceOkurka salátová
- 1kusŠalotka
- 10gramůPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet rýžový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
60 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Krevety očistěte a do každé z krevet udělejte tři zářezy. Krevety položte a lehce na ně zatlačte, aby došlo k porušení tkáně, tím se tolik nekroutí.
- 2Do menší misky rozklepněte vejce a přilijte 1 lžíci vody, vše dobře ušlehejte. V další misce smíchejte mouku, pepř a sůl. Každou krevetu obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
- 3Připravte si dip. V misce smíchejte majonézu, nasekanou okurku, ocet, šalotku, petržel, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
- 4Nechte odležet v ledničce.
- 5Na hlubší pánev nalijte olej, rozpalte a smažte krevety, dokud nebudou dozlatova. Poté nechte okapat na ubrousku. Krevety podávejte s dipem a kousky limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.