Tygří krevety s dipem

30 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
60 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety očistěte a do každé z krevet udělejte tři zářezy. Krevety položte a lehce na ně zatlačte, aby došlo k porušení tkáně, tím se tolik nekroutí.
  • 2
    Do menší misky rozklepněte vejce a přilijte 1 lžíci vody, vše dobře ušlehejte. V další misce smíchejte mouku, pepř a sůl. Každou krevetu obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance.
  • 3
    Připravte si dip. V misce smíchejte majonézu, nasekanou okurku, ocet, šalotku, petržel, česnek, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
  • 4
    Nechte odležet v ledničce.
  • 5
    Na hlubší pánev nalijte olej, rozpalte a smažte krevety, dokud nebudou dozlatova. Poté nechte okapat na ubrousku. Krevety podávejte s dipem a kousky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.