Tygří krevety s nudlemi
45 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 500gramůKrevety tygří - loupané
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 120gramůCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
37 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
5 g
Cukr
712 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente", scedíme a vrátíme do hrnce.
- 2Nakrájené cibulky a drcený česnek smažíme na másle a oleji zvolna za stálého míchání asi 1 minutu. Přidáme krevety a podusíme je 3 minuty, až maso změní barvu. Krevety vyjmeme z pánve a odložíme.
- 3Do zbylé šťávy vmícháme smetanu a přivedeme ji k varu. Potom teplotu snížíme a omáčku zvolna zredukujeme. Vložíme do ní krevety, osolíme, opepříme a vaříme ještě asi 1 minutu.
- 4Omáčkou s krevetami zalijeme těstoviny a pokrm opatrně promícháme. Porce ozdobíme nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.