Tygří krevety v omáčce
40 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 60gramůPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 100mililitrůVíno bílé
- 90mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 400gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Krevety očistíme, rozstřihneme po straně nůžkami, odstraníme blánu, promyjeme ve studené vodě. Scedíme, vhodíme do mísy s bílým vínem, necháme 15 minut marinovat, znovu scedíme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
- 2Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat a nasekáme nahrubo.
- 3V pánvi osmažíme na oleji stroužek česneku s trochou nasekané petrželky. Česnek vyhodíme.
- 4Vhodíme do pánve krevety, 2-3 minuty smažíme na prudkém ohni. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme, dusíme na středním plameni cca 10 minut. Hotový pokrm, posypaný nasekanou petrželkou, podáváme horký na stůl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.