Tygří krevety v omáčce

40 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krevety očistíme, rozstřihneme po straně nůžkami, odstraníme blánu, promyjeme ve studené vodě. Scedíme, vhodíme do mísy s bílým vínem, necháme 15 minut marinovat, znovu scedíme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
  • 2
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat a nasekáme nahrubo.
  • 3
    V pánvi osmažíme na oleji stroužek česneku s trochou nasekané petrželky. Česnek vyhodíme.
  • 4
    Vhodíme do pánve krevety, 2-3 minuty smažíme na prudkém ohni. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme, dusíme na středním plameni cca 10 minut. Hotový pokrm, posypaný nasekanou petrželkou, podáváme horký na stůl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.