Tykev dušená s rajčaty
50 min.
Ingredience
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramTykev
- 250gramůRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté, neoloupané mladé tykve nakrájíme na kostičky a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaná, na plátky nakrájená rajčata, přisypeme nasekanou petrželku, jemně nakrájený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme olej a lžíci vody. Pod pokličkou dusíme bez míchání na mírném ohni doměkka, občas jen potřeseme kastrolem.
- 2Podáváme jako hlavní chod s chlebem nebo jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.