Tykev po řecku
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůTykev
- 2lžíceOlej rostlinný
- 250gramůRajčata
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
73 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou tykev nakrájíme na hranolky. Oloupanou, na dílky nakrájenou cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, vmícháme spařená, oloupaná a na kousky nakrájená rajčata, tykev, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Podle chuti osladíme a okyselíme.
- 2V hotovém pokrmu má být všechna tekutina odpařená.
- 3Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.