Tykvová polévka s batáty
90 min.
Ingredience
- 1kusTykev
- 4kusyŠalotka
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 400gramůBrambory sladké (Batáty)
- 900mililitrůVývar drůbeží
- 10mililitrůOlej olivový
- 15gramůPažitka
- 6stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
11 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Batáty, tykev a šalotku podélně rozpůlíme. Na straně řezu potřeme olejem a naříznutou stranou dolů narovnáme do mělkého pekáče. Přidáme 6 stroužků česneku.
- 2V předehřáté troubě na 190 °C pečeme cca 40 minut, dokud zelenina nezměkne a nezezlátne. Poté necháme zchladnout.
- 3Z batátů a tykve vybereme dužinu a vložíme do hrnce spolu se šalotkou a dužinou, kterou vymačkáme ze stroužků česneku.
- 4Přilijeme vývar a osolíme. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pozvolna vaříme cca 30 minut, dokud zelenina nezměkne.
- 5Zchladlou polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu, osolíme, opepříme a necháme 5-10 minut prohřát. Teplou polévku podáváme ozdobenou pažitkou a smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.