Tykvové rizoto s parmezánem
55 min.
Ingredience
- 500gramůTykev
- 1,3litryVývar drůbeží
- 300gramůRýže loupaná
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Parmezán
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
656 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dužninu z tykve nakrájíme na kostičky, ve velkém hrnci rozpálíme olej a tykev 7 minut osmažíme ze všech stran. Třetinu odložíme, zbytek rozmixujeme.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, přidáme rýži a asi 1 minutu opékáme. Vlijeme naběračku vroucího vývaru a mícháme za mírného vaření, dokud se téměř nevstřebá do rýže. Tento postup opakujeme, dokud rýže není měkká. Osolíme, opepříme, vmícháme máslo, rozmixovanou tykev i kostičky a nakonec strouhaný parmezán. Rizoto rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme parmezánem a nasekanou šalvějí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.