Tymiánové kotlety s lilky
35 min.
Ingredience
- 4kusyTymián čerstvý
- 4kusyPetržel - nať
- 2kusyLilek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceOlej olivový
- 750gramůVepřové kotlety
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
36 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
12 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Lilky omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Opečeme je ze všech stran na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Vmícháme rajčata a podusíme ještě 5 minut. Omytou petrželku nasekáme, 2 lžíce ponecháme stranou a zbylou přimícháme k zelenině.
- 2Omyté maso osolíme, opepříme a opékáme na oleji na pánvi po každé straně asi 5 minut. Po obrácení je posypeme lístky tymiánu a citronovou kůrou.
- 3Kotlety rozdělíme na talíře, obložíme zeleninou a pokrm posypeme zbylou petrželkou.
- 4Podáváme s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.