Tymiánové taštičky s masem a cuketou

85 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušený tymián, špetku soli, promícháme, přiložíme měkké máslo a zapracujeme do směsi. Přilijeme vodu, vypracujeme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout.
  • 2
    Cibuli rozkrájíme nadrobno, brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostičky, maso na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme do zlatova. Přidáme maso, osmahneme ze všech stran. Osolíme, opepříme, ochutíme posekanými lístky tymiánu, rozmarýnu, podlijeme vývarem, přidáme brambory a dusíme asi 10 minut. Přimícháme cuketu, podusíme dalších 10 minut, tekutina by se měla téměř odpařit.
  • 3
    Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vytvarujeme placku, na polovinu placky naneseme masovou směs, překlopíme druhou polovinou placky, okraje spojíme zmáčknutím. Poté je vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.