Tymiánové taštičky s masem a cuketou
85 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5gramůTymián sušený
- 125gramůMáslo čerstvé
- 80mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůHovězí maso zadní
- 250gramůCibule
- 200gramůBrambory
- 250gramůCuketa
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 8gramůTymián čerstvý
- 8gramůRozmarýn čerstvý
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
40 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vsypeme mouku, přidáme sušený tymián, špetku soli, promícháme, přiložíme měkké máslo a zapracujeme do směsi. Přilijeme vodu, vypracujeme těsto, zakryjeme utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout.
- 2Cibuli rozkrájíme nadrobno, brambory oloupeme a spolu s cuketou nakrájíme na kostičky, maso na malé kousky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli a smažíme do zlatova. Přidáme maso, osmahneme ze všech stran. Osolíme, opepříme, ochutíme posekanými lístky tymiánu, rozmarýnu, podlijeme vývarem, přidáme brambory a dusíme asi 10 minut. Přimícháme cuketu, podusíme dalších 10 minut, tekutina by se měla téměř odpařit.
- 3Těsto rozdělíme na čtyři díly, z každého vytvarujeme placku, na polovinu placky naneseme masovou směs, překlopíme druhou polovinou placky, okraje spojíme zmáčknutím. Poté je vyskládáme na plech, potažený papírem na pečení. Povrch potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.