Tzatziki se sezamem

20 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na čistou utěrku strouháme na hrubo okurky, utěrku za cípy sevřeme a z okurek důkladně vymačkáme všechnu nadbytečnou tekutinu. Tato příprava je velice důležitá, protože omáčka musí být hustá.
  • 2
    Vymačkanou okurku přendáme do mísy, přidáme jogurt (případně zakysanou smetanu), prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený kopr a olivový olej, podle chuti osolíme, opepříme. Směs zakryjeme potravinářskou fólií, vložíme do lednice a necháme nejméně 3 hodiny uležet.
  • 3
    Před podáváním směs důkladně zamícháme, případně ještě dochutíme a rozdělíme do misek.
  • 4
    Na suché pánvi opečeme do zlatova sezam, který ještě horký nasypeme na připravené tzatziki v miskách. Nakonec poprášíme kajenským pepřem a ozdobíme snítkami kopru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.