Tzatziki se sezamem
20 min.
Ingredience
- 2kusyOkurka salátová
- 600gramůJogurt bílý
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSezam - semena
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
132 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na čistou utěrku strouháme na hrubo okurky, utěrku za cípy sevřeme a z okurek důkladně vymačkáme všechnu nadbytečnou tekutinu. Tato příprava je velice důležitá, protože omáčka musí být hustá.
- 2Vymačkanou okurku přendáme do mísy, přidáme jogurt (případně zakysanou smetanu), prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený kopr a olivový olej, podle chuti osolíme, opepříme. Směs zakryjeme potravinářskou fólií, vložíme do lednice a necháme nejméně 3 hodiny uležet.
- 3Před podáváním směs důkladně zamícháme, případně ještě dochutíme a rozdělíme do misek.
- 4Na suché pánvi opečeme do zlatova sezam, který ještě horký nasypeme na připravené tzatziki v miskách. Nakonec poprášíme kajenským pepřem a ozdobíme snítkami kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.