Tzatziky s bílou ředkví a olivami
25 min.
Ingredience
- 300gramůOkurka salátová
- 60gramůŘedkev
- 600gramůJogurt bílý
- 250mililitrůVoda pitná
- 30gramůOlivy černé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet vinný
- 5gramůČesnek
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
591 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semena a měkký střed. Okurku nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a hrubě nastrouháme také bílou ředkev.
- 2Zeleninu vložíme do velké mísy zakapeme olejem a promícháme. V další nádobě rozšleháme jogurt s vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a ocet a vše důkladně prošleháme. Směs vlijeme do mísy se zeleninou, důkladně promícháme a dáme na 1 hodinu vychladit.
- 3Před podáváním zdobíme nakrájenými kolečky černých oliv.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.