Uhlířské špagety
25 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 1stroužekČesnek
- 400gramůŠpagety
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůSýr Ricotta
- 40gramůSýr Parmezán
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
46 mg
Cukr
343 mg
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Sýry nastrouháme najemno. Vejce rozklepneme a rozšleháme, dochutíme pepřem a solí.
- 2Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit špagety. Uvařené špagety scedíme a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme v něm nakrájenou slaninu a prolisovaný česnek. Pak do pánve přidáme uvařené okapané špagety, přilijeme rozšlehaná vajíčka a polovinu nastrouhaných sýrů a mícháme, dokud se vejce nezačnou srážet. Pak přisypeme zbylé nastrouhané sýry a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.