Úhoř na pivu
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 5kusůPepř černý celý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 8krajícůChléb toastový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůÚhoř říční
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1084 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
66 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Úhoře stáhneme z kůže, vykucháme a nakrájíme na kousky dlouhé asi 6 cm. Maso zprudka opečeme na 40 g rozpuštěného másla, zalijeme pivem, osolíme, přidáme sáček s kořením a dusíme pod pokličkou doměkka.
- 2Na troše másla dozlatova opečeme krajíčky chleba a poklademe je kousky opečeného úhoře.
- 3Omáčku vzniklou při dušení zbavíme tuku a zahustíme ji zbylým máslem utřeným se žloutkem a moukou. Krátce povaříme.
- 4Porce úhoře omáčkou přelijeme a ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.