Úhoř na provensálský způsob

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Vložíme na minutu do vroucí vody, scedíme a necháme okapat. Kousky ryb osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  • 2
    Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Pokrájíme je na malé kostičky. Petrželku posekáme a česnek prolisujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme také na kostičky.
  • 3
    V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a necháme restovat asi minutu. Přidáme kousky ryb, orestujeme a podlijeme vínem, podusíme 5 minut. Přisypeme rajčata s bramborami, petrželku, osolíme, opepříme, hrnec zakryjeme a dusíme na mírném ohni 30 minut.
  • 4
    Podáváme jako hlavní chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.