Úhoř na provensálský způsob
60 min.
Ingredience
- 300mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůOlej olivový
- 2kusyCibule
- 20gramůPetržel kudrnka
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 600gramůRajčata
- 600gramůBrambory
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1500gramůÚhoř říční
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
42 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Vložíme na minutu do vroucí vody, scedíme a necháme okapat. Kousky ryb osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Pokrájíme je na malé kostičky. Petrželku posekáme a česnek prolisujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme také na kostičky.
- 3V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a necháme restovat asi minutu. Přidáme kousky ryb, orestujeme a podlijeme vínem, podusíme 5 minut. Přisypeme rajčata s bramborami, petrželku, osolíme, opepříme, hrnec zakryjeme a dusíme na mírném ohni 30 minut.
- 4Podáváme jako hlavní chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.