Úhoř po italsku
55 min.
Ingredience
- 1000gramůÚhoř říční
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMrkev kořen
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusVejce slepičí
- 5lžicStrouhanka
- 210mililitrůOlej rostlinný
- 1kusPetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1078 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
93 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev nadrobno nakrájíme a vložíme do kastrolu spolu s celým pepřem. Úhoře stáhneme z kůže, omyjeme, nakrájíme na kousky a osolíme. Přidáme do kastrolu k mrkvi, zalijeme vínem a zvolna vaříme těsně při bodu varu asi 15 minut. Měkké maso vyjmeme a necháme okapat.
- 2Vejce rozšleháme se solí, pepřem a lžičkou oleje. Kousky úhoře ve směsi namočíme a potom je obalíme ve strouhance. Na pánvi na horkém oleji smažíme dozlatova.
- 3Na talířích ozdobíme kousky úhoře snítkou petrželky. Podáváme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.