Úhoř s česnekem
60 min.
Ingredience
- česneková zálivka
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusÚhoř říční
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1350 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
127 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
948 mg
Cukr
101 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvého úhoře stáhneme, odřežeme hlavu, vykucháme a dobře omyjeme.
- 2Pak mu nožem po celém těle uděláme zářezy do 5 mm. Dáme ho do vymaštěné zapékací mísy.
- 3Připravíme česnekovou zálivku: do misky dáme lžíci vinného octa, 0.5 dl olivového oleje, drobně pokrájené stroužky česneku a omyté petrželové natě, oloupaný a nadrobno nakrájený citron bez jadýrek, pepř a sůl. Dobře promícháme a celého úhoře polijeme. Pečeme 30 minut a poléváme výpekem v troubě předehřáté na 175 °C.
- 4Takto upraveného úhoře servírujeme s uvařenou rýží.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.