Úhoř s česnekem

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1350 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
127 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
948 mg
Cukr
101 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvého úhoře stáhneme, odřežeme hlavu, vykucháme a dobře omyjeme.
  • 2
    Pak mu nožem po celém těle uděláme zářezy do 5 mm. Dáme ho do vymaštěné zapékací mísy.
  • 3
    Připravíme česnekovou zálivku: do misky dáme lžíci vinného octa, 0.5 dl olivového oleje, drobně pokrájené stroužky česneku a omyté petrželové natě, oloupaný a nadrobno nakrájený citron bez jadýrek, pepř a sůl. Dobře promícháme a celého úhoře polijeme. Pečeme 30 minut a poléváme výpekem v troubě předehřáté na 175 °C.
  • 4
    Takto upraveného úhoře servírujeme s uvařenou rýží.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.