Úhoř ve vývaru
35 min.
Ingredience
- 600gramůCibule
- 150gramůZelenina kořenová
- 500mililitrůVývar rybí
- 250mililitrůVíno bílé
- 5gramůNové koření celé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 3lžíceOcet vinný
- 20gramůTymián čerstvý
- 5gramůKardamom
- 3gramyHřebíček
- 10gramůJíška instantní
- 1200gramůÚhoř říční
- 8stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
723 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
49 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kořenovou zeleninu do očistíme, opereme a nadrobno nakrájíme. Rybí vývar s bílým vínem dáme vařit, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, zeleninu a koření. Osolíme a přidáme ocet a tymián.
- 2Úhoře očistíme, vyfiletujeme a přidáme do hrnce. Společně necháme táhnout přibližně 10 minut.
- 3Nakonec všechno dochutíme mletým kardamomem a hřebíčkem.
- 4Pokrm zahustíme jíškou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.