Ukrajinská ucha
85 min.
Ingredience
- 700gramůKapr obecný
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl mořská
- 1kusCibule
- 300gramůBrambory
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 100gramůRajčatový protlak
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 20gramůKopr
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,5lžičkaOcet
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykuchaným, očištěným a důkladně omytým rybám odřízneme hlavy. Nakrájíme ryby na větší kousky, které povaříme 15 minut v osolené a octové vodě. Následovně je vybereme, stáhneme kůže, odstraníme kosti. Vložíme vše zpátky do vývaru a povaříme 30 minut.
- 2V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme oškrábanou mrkev spolu s brambory, nakrájenými na malé kousky. Dobře promícháme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Povaříme 20 minut.
- 3Potom do polévky vložíme na kousky nakrájené a vykostěné ryby. Vmícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, podle chuti i citrónovou šťávou. Stáhneme ze sporáku, posypeme nasekaným koprem. Teplou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.