Ukrajinská ucha

85 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
18 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaným, očištěným a důkladně omytým rybám odřízneme hlavy. Nakrájíme ryby na větší kousky, které povaříme 15 minut v osolené a octové vodě. Následovně je vybereme, stáhneme kůže, odstraníme kosti. Vložíme vše zpátky do vývaru a povaříme 30 minut.
  • 2
    V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme oškrábanou mrkev spolu s brambory, nakrájenými na malé kousky. Dobře promícháme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Povaříme 20 minut.
  • 3
    Potom do polévky vložíme na kousky nakrájené a vykostěné ryby. Vmícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, podle chuti i citrónovou šťávou. Stáhneme ze sporáku, posypeme nasekaným koprem. Teplou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.