Ukrajinské plněné papriky
135 min.
Ingredience
- 3kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 1kusPórek
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 125mililitrůOcet vinný
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 3lžičkySůl
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusBobkový list
- 5kusůPepř černý celý
- 2kusyHřebíček
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 4kusyPaprika zelená
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
16 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Dvě mrkve, malou petržel a čtvrtku celeru nahrubo nastrouháme, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a 10 minut dusíme na oleji. Pak přidáme rajský protlak a dohromady dusíme ještě 10-15 minut. Poté přilijeme 125 ml vinného octa, 250 ml hovězího vývaru, osolíme, přidáme lžíci cukru, bobkový list, celý pepř, hřebíček se skořicí a dusíme dalších 15-20 minut. Hotovou marinádu vychladíme.
- 2Dále připravíme náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme jednu nastrouhanou mrkev a celer, nakrouhanou půlku malé hlávky zelí, osolíme, podlijeme 150 ml vody a doměkka podusíme.
- 3Velké papriky zbavené stopek a jadřinců povaříme 15-20 minut ve slané vodě. Necháme je okapat, naplníme nádivkou, vložíme do kastrolu, zalijeme marinádou a dusíme v troubě 20-30 minut.
- 4Podáváme studené, ozdobené sekanou petrželkou, jako přílohu, salát nebo předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.