Ukrajinské plněné papriky

135 min.
Ukrajina

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
16 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu. Dvě mrkve, malou petržel a čtvrtku celeru nahrubo nastrouháme, cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a 10 minut dusíme na oleji. Pak přidáme rajský protlak a dohromady dusíme ještě 10-15 minut. Poté přilijeme 125 ml vinného octa, 250 ml hovězího vývaru, osolíme, přidáme lžíci cukru, bobkový list, celý pepř, hřebíček se skořicí a dusíme dalších 15-20 minut. Hotovou marinádu vychladíme.
  • 2
    Dále připravíme náplň. Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme jednu nastrouhanou mrkev a celer, nakrouhanou půlku malé hlávky zelí, osolíme, podlijeme 150 ml vody a doměkka podusíme.
  • 3
    Velké papriky zbavené stopek a jadřinců povaříme 15-20 minut ve slané vodě. Necháme je okapat, naplníme nádivkou, vložíme do kastrolu, zalijeme marinádou a dusíme v troubě 20-30 minut.
  • 4
    Podáváme studené, ozdobené sekanou petrželkou, jako přílohu, salát nebo předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.