Ukrajinský rasolník
40 min.
Ingredience
- 30gramůHouby sušené
- 2,4litryVoda pitná
- 600gramůKapr obecný
- 1kusCibule
- 1kusPetržel
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůOkurky nakládané
- 1lžičkaSůl
- 200gramůSmetana kysaná
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
259 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté houby namočíme do 4 dl studené vody na 30 minut. Poté je nakrájíme na tenké nudličky. Kapra vykucháme, očistíme, omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Odřízneme hlavu, kterou uvaříme zvlášť ve 2 l vody. Následně hlavu obereme a do vývaru vložíme na kousky nakrájené rybí maso. Povaříme 10 minut.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme na kolečka pokrájenou cibuli a osmahneme ji do měkka. Přidáme scezené houby, očištěnou na malé kousky rozkrájenou petržel spolu s mrkví a oloupaný česnek. Následovně vložíme na malé kousky rozkrájené okurky. Zalijeme 1 dl rybího vývaru a za častého promíchávání podusíme 10 minut do měkka. Potom vlijeme do vývaru, osolíme, opepříme, přivedeme k varu.
- 3Nakonec do polévky vlijeme smetanu, opatrně zamícháme. Posypeme nasekanou petrželovou natí a stáhneme ze sporáku. Hotovou polévku rozdělíme podle porcí na jednotlivé hluboké talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.