Ústřice po provensálsku
35 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 4kusyRajčata
- 2stroužkyČesnek
- 1kilogramÚstřice
- 140mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCeler řapíkatý
- 0,5lžíceTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
31 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Olej vlijeme do velké pánve, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kostičky pokrájenou papriku, rajčata, kousky celeru, nadrobno nasekaný česnek a za stálého míchání cca 5 minut zprudka orestujeme.
- 2Vložíme ústřice, přilijeme víno, vmícháme nasekané bylinky a ochutíme solí a pepřem. Zakryté dusíme, dokud se lastury neotevřou.
- 3Hotové rozložíme na misky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.