Ústřice s brokolicí
40 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 2špetkySůl
- 50gramůPažitka
- 16kusůÚstřice
- 500gramůBrokolice
- 1kusLocika salátová
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brokolici umyjeme a rozdělíme na růžičky. Pod tekoucí vodou omyjeme ústřice a vydrhneme je kartáčkem. Vhodným nožem je otevřeme, zbavíme případných zrníček písku, vyřízneme je ze skořápek a dáme stranou.
- 2Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Osolíme ji, spaříme v ní rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek, pokrájíme na kostičky. Ve stejné vodě povaříme 3-4 minuty růžičky brokolice a scedíme je.
- 3Očistíme lociku. Do mísy dáme špetku soli, špetku pepře a citronovou šťávu. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme zálivku. Lociku, růžičky brokolice a kostičky rajčat touto zálivkou - každé zvlášť - přelijeme.
- 4V pánvičce ohřejeme bílé víno se 2 lžícemi vody. Přidáme ústřice a 1 minutu prohříváme. Na servírovací mísu rozložíme listy lociky, na ně dáme růžičky brokolice, kostičky rajčat, ústřice a nakonec nasekanou pažitku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.