Uzbecká šavlja se sušenými meruňkami

55 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1024 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
188 g
Vláknina
15 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve do 500 ml vlažné vody namočíme opláchnuté sušené meruňky. Po 20 minutách je scedíme a překrájíme na poloviny. Na silná kolečka nakrájíme cibuli, na kolečka mrkev, na čtvrtky rajčata a nasekáme pažitku.
  • 2
    V kastrolu na rozpuštěném másle opečeme cibuli s mrkví, ke směsi přidáme rajčata, pažitku, sůl, sladkou papriku, celý pepř a zalijeme 600 ml horké vody. Uvedeme do varu a přidáme překrájené meruňky. Přisypeme rýži, promícháme a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Během dušení šavlju 2x promícháme dřevěnou vařečkou. Jestliže se voda vyvaří dřív, než jsou všechny součásti měkké, můžeme dolít trochu vařící vody.
  • 3
    Hotovou šavlju necháme ještě pod pokličkou 15 minut dojít, pak ji servírujeme přelitou zakysanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.