Uzená krkovice s ovocno-vínovou omáčkou a medem
120 min.
Ingredience
- 600gramůUzená vepřová krkovička
- 8decilitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 2kusyČesnek
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůPovidla švestková
- 2lžíceMed včelí
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaHřebíček
- 2špetkyMuškátový květ
- 1decilitrVíno červené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
55 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
999 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Uzenou krkovici (bez kosti) omyjeme, dáme do hrnce s 8 dl vody, přidáme celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, oloupaný česnek a lžičku soli. Maso pod poklicí pomalu vaříme přibližně 1.5 hodiny do měkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme do druhého hrnce. Švestková povidla rozředíme v misce asi 1 dl teplého vývaru a za stálého míchání je přidáme do scezeného vývaru a pomalu vaříme. Přidáme med, nastrouhanou citrónovou kůru, skořici, roztlučený hřebíček, muškátový květ. V červeném víně rozmícháme dohladka hladkou mouku a za stálého míchání ji přilijeme do omáčky. Dosolíme podle chuti. Omáčku povaříme 2-3 minuty, přidáme maso pokrájené na plátky a necháme přejít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.