Uzená kýta s bramborami v bešamelu
180 min.
Ingredience
- Na brambory
- 800gramůBrambory
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 4kusyBobkový list
- 4kusyHřebíček
- 60mililitrůOcet vinný
- 2decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 6gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Uzenou kýtu necháme 2 hodiny na mírném ohni povařit ve vodě. Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
- 2V rendlíku usmažíme z másla mouky světlou jíšku, zalijeme vývarem z kýty(1 litr) a rozmícháme dohladka. Přidáme bobkový list, hřebíček, sůl a plátky brambor, 15 minut povaříme, až brambory změknou.
- 3Vařenou kýtu vyjmeme z vývaru, vložíme do pekáče a vrchní stranu nařežeme do šachovnice. Potřeme olejem, poklademe bobkovými listy a hřebíčkem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.
- 4Z hotových brambor vyjmeme bobkový list a hřebíčky, zalijeme smetanou smíchanou s octem a krátce povaříme.
- 5Z upečené kýty odstraníme koření, nakrájíme ji na plátky a podáváme s bramborami v bešamelu posypanými nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.