Uzená kýta s bramborami v bešamelu

180 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
677 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
46 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
8 g
Cukr
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzenou kýtu necháme 2 hodiny na mírném ohni povařit ve vodě. Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na 1 cm silné plátky.
  • 2
    V rendlíku usmažíme z másla mouky světlou jíšku, zalijeme vývarem z kýty(1 litr) a rozmícháme dohladka. Přidáme bobkový list, hřebíček, sůl a plátky brambor, 15 minut povaříme, až brambory změknou.
  • 3
    Vařenou kýtu vyjmeme z vývaru, vložíme do pekáče a vrchní stranu nařežeme do šachovnice. Potřeme olejem, poklademe bobkovými listy a hřebíčkem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.
  • 4
    Z hotových brambor vyjmeme bobkový list a hřebíčky, zalijeme smetanou smíchanou s octem a krátce povaříme.
  • 5
    Z upečené kýty odstraníme koření, nakrájíme ji na plátky a podáváme s bramborami v bešamelu posypanými nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.