Uzená polévka s kroupami
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaMajoránka
- 2kusyBobkový list
- 2lžíceSádlo škvařené
- 5kusůPepř černý celý
- 1špetkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 3kusyLibeček
- 5kusůNové koření celé
- 290gramůJečné kroupy
- 1kilogramVepřová uzená žebra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
27 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uzená žebra zalijeme vodou, přidáme libeček, bobkový list, nové koření, pepř a vaříme asi hodinu do změknutí.
- 2Kroupy zalijeme dvojnásobkem vody a uvaříme doměkka.
- 3Scedíme a propláchneme studenou vodou.
- 4Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, nalijeme na ní vývar z žeber, přidáme pokrájenou mrkev a vaříme asi 10 minut. Obereme maso z žeber a spolu s kroupami ho dáme do polévky, ještě
- 55 minut povaříme, dle chuti přisolíme, přisypeme majoránku
- 6a nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 12. 11. 2015
Uzená polévka s kroupami
Vybrala jsem si tento recept k vyzkoušení, ale po pečlivém přečtení množství ingrediencí na dané porce jsem skoro všeho dala méně. Stačí méně kostí i koření, ale někdo má rád výraznější kořeněnou chuť, tak to je na každém. Stačí taky o hodně méně krup, na 10 porcí cca 150 - 200 g v suchém stavu, hodně se navaří. Prostě všeho s mírou. Uzená polévka z žeber většinou bývá i tučnější, tak je na zvážení, jestli do ní přidávat ještě sádlo. I když je fakt, že cibulka udělá dobrou chuť. Já většinou do uzené polévky přidávám nejen mrkev, ale i kousek celeru a petržele a taky pórek. Na povrch jsem přidala čerstvou majoránku.