Uzená polévka s kroupami a mlékem

95 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
207 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
748 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce vložíme vepřové uzené kosti, zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme asi hodinu.
  • 2
    Mezitím si uvaříme kroupy. Zalijeme je 300 ml vody, trochu osolíme a vaříme doměkka. Kosti scedíme, maso obereme od kosti, vrátíme ho do vývaru, přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, scezené kroupy, přilijeme mléko, podle chuti dosolíme, opepříme a ochutíme polévkovým kořením. Na závěr posypeme posekanou pažitkou a dovaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.