Uzená rolka se švestkovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůCeler bulvový
- 500gramůUzená rolka
- 0,5kusMrkev kořen
- 0,5kusPetržel kořen
- Na omáčku
- 2mililitryVoda pitná
- 6lžicPovidla švestková
- 2lžícePerník
- 1špetkaSkořice mletá
- 3kusyHřebíček
- 1šálekSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceHrozinky
- 4lžíceMandle
- 2lžíceCukr krupice
- Na šišky
- 250gramůBramborové knedlíky v prášku
- 2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
688 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Uzenou rolku vložíme do vroucí vody a cca deset minut ji povaříme. Poté vodu vyměníme, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli a vaříme, dokud maso nezměkne.
- 2V mezičase uvaříme omáčku. V rendlíku ve vodě svaříme rozmíchaná povidla s mletým kořením a na nudličky pokrájenými mandlemi, které jsme spařili a oloupali. Do omáčky vmícháme smetanu, nastrouhaný perník, hrozinky a omáčku, následně alespoň čtvrt hodiny vaříme na mírném plameni. Na závěr do omáčky vmícháme cukr.
- 3Bramborové těsto v prášku připravíme podle návodu, vyválíme z něj váleček, rozkrájíme na stejné kousky a vyvalujeme tenčí kousky. Válečky vaříme ve vroucí vodě zhruba osm minut, poté je vyjmeme, necháme okapat a v míse držíme na teple.
- 4Na talíře rozdělíme plátky rolky, bramborové válečky a přelijeme švestkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.