Uzená ryba se smetanovou omáčkou
65 min.
Ingredience
- 50mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 800gramůMakrela uzená
- 200gramůPórek
- 6gramůPetržel - nať
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 800gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
56 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pórek a petržel omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Smetanu smícháme s 50 ml studené vody. Rybu pokrájíme na kostičky.
- 2Máslo rozehřejeme a pórek na něm osmahneme po dobu pěti minut. Brambory zalijeme vodou, uvedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut. Poté vodu slijeme, brambory necháme okapat. Do zapékací mísy dáme rybu, osolíme, opepříme, posypeme smaženým pórkem, sekanou petrželí, zalijeme polovinou smetany, navrch dáme plátky brambor, přelijeme zbytkem smetany. Pečeme 20 minut při 180 °C, poté přepneme na gril a necháme ještě 5 minut grilovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.