Uzená ryba se smetanovou omáčkou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
56 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek a petržel omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Smetanu smícháme s 50 ml studené vody. Rybu pokrájíme na kostičky.
  • 2
    Máslo rozehřejeme a pórek na něm osmahneme po dobu pěti minut. Brambory zalijeme vodou, uvedeme k varu, osolíme a vaříme 15 minut. Poté vodu slijeme, brambory necháme okapat. Do zapékací mísy dáme rybu, osolíme, opepříme, posypeme smaženým pórkem, sekanou petrželí, zalijeme polovinou smetany, navrch dáme plátky brambor, přelijeme zbytkem smetany. Pečeme 20 minut při 180 °C, poté přepneme na gril a necháme ještě 5 minut grilovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.