Uzenáče s rýží
50 min.
Ingredience
- 500gramůUzenáče
- 250gramůRýže dušená
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
50 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařenou nebo dušenou rýži promícháme s 50g másla, solí, pepřem a nasekanou cibulkou podušenou na kousku másla. Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Krátce je pečeme na pánvi na lžíci másla. Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Urovnáme do ní vrstvu rýže, poklademe uzenáči a přikryjeme rýží. Zalijeme rozšlehaným vejcem a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme se zeleninovými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.