Uzenáče s rýží

50 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
50 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařenou nebo dušenou rýži promícháme s 50g másla, solí, pepřem a nasekanou cibulkou podušenou na kousku másla. Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Krátce je pečeme na pánvi na lžíci másla. Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Urovnáme do ní vrstvu rýže, poklademe uzenáči a přikryjeme rýží. Zalijeme rozšlehaným vejcem a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Podáváme se zeleninovými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.