Uzenáči s rýží
45 min.
Ingredience
- 500gramůUzenáče
- 250gramůRýže dušená
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2lžíceStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
683 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
50 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařenou rýži promícháme s 50 g másla a s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, podušenou na kousku másla. Směs osolíme a opepříme.
- 2Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Vložíme do kastrolu na 1 lžíci másla a několik minut pečeme.
- 3Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno urovnáme vrstvu rýže, poklademe uzenáči a zakryjeme rýží. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou.
- 4Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 5Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.