Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem
55 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory
- 5decilitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusUzenáče
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Vaječná směs
- 3kusyVejce slepičí
- 0,4decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůSýr Čedar
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1lžícePažitka
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
481 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme 3-4 brambory a v rendlíku v 5 dl vody je uvaříme doměkka. vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které v míse mírně osolíme.
- 2Z většího uzenáče odstraníme hlavu, ocas a stáhneme ho z kůže. Rozdělíme ho na 4 díly, obalíme je v hladké mouce a ve větší pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, kousky uzenáče osmažíme z každé strany dozlatova.
- 3V misce si rozkvedláme vejce ve smetaně a s nastrouhaným sýrem, ochutíme je solí a pepřem.
- 4Omyjeme petrželku kudrnku, pažitku a bylinky drobně pokrájíme. Přilijeme rozkvedlaná vejce se smetanou a do ni vtlačíme plátky brambor a omeletu dosmažíme.
- 5Porce rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.