Uzenáčová omeleta s brambory a sýrem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
481 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme 3-4 brambory a v rendlíku v 5 dl vody je uvaříme doměkka. vaříme přibližně 20 minut. Uvařené scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky, které v míse mírně osolíme.
  • 2
    Z většího uzenáče odstraníme hlavu, ocas a stáhneme ho z kůže. Rozdělíme ho na 4 díly, obalíme je v hladké mouce a ve větší pánvi, na rozpáleném oleji s máslem, kousky uzenáče osmažíme z každé strany dozlatova.
  • 3
    V misce si rozkvedláme vejce ve smetaně a s nastrouhaným sýrem, ochutíme je solí a pepřem.
  • 4
    Omyjeme petrželku kudrnku, pažitku a bylinky drobně pokrájíme. Přilijeme rozkvedlaná vejce se smetanou a do ni vtlačíme plátky brambor a omeletu dosmažíme.
  • 5
    Porce rozdělíme na talíře, posypeme bylinkami a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.